Кокичета. Лалета. Минзухари.
И люляци цъфтят. Прекрасно.
Пробуждат се копнежи стари,
в душата ти проблясват страсти.
И колко овехтяла е стратегията,
да търсиш на спокойствието силата.
Как искаш да захвърлиш дрямката,
да бъдеш пак онази, дивата,
и непокорна, силна, с вяра,
че истинска и дивна
е любовта, когато е взаимна.
Но и това не е достатъчно.
Остава да усещаш тръпката,
че жив си и че можеш,
макар и със една, едничка стъпка,
да промениш света,
във който дишаш и живееш.
© Наташа Биразова Todos los derechos reservados