Сън нежен от детство крилато
и светла милувка си ти;
лъч, който разтваря през мрака
за утрото дръзки врати.
Ти цвят си от китната пролет
и птица в простора огрян.
Безгрижен е първият полет
под свода на мъжката длан.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados