Събудена, Земята
зелената си дреха
на слънцето простира.
А после шала бял
от цъфнали дървета
ще наметне,
пчелите в себе си ще приюти -
да ги нахрани
след дългия им сън.
С две ласкави ръце
ще ни обгърне -
в безпаметното дълго лято
любов и звук да съхраним.
Земята се събужда...
© Мая Тинчева Todos los derechos reservados