|
Прочети ми лекция за любовта
(Savior)
Помогни ми да намеря твоята врата
и от хиляди – на нея да се спра.
После ми дай и ключа,
защото повече не искам да мълча.
Помогни на вкочанените ми пръсти
да се свият в юмруци и от тях кръв пак да заблика –
„Помогни ми!” – отвътре аз викам.
Сърцето ми каменно забравило е
да обича,
да чувства,
да бие.
Помогни и на устните ми застинали, докосни ги
и нека се вкопча във тебе с целувка
и гореща кръв в мене пак да танцува.
Дай ми глас, дай ми име
и накрая ти прегърни ме,
за да стана пак истинска,
чувстваща,
знаеща,
ЦЯЛА...
и да мога аз пак да играя.
И в този миг съвършен
аз моля те, моля те – влюби се във мен,
превърни ти душата ми от парче лед
- във плам
и отведи ме ти бързо във Нашия Храм,
във Наш’та Земя,
в Нашия свят
и бъди за мене ти всичко – майка, приятел, комат хляб...
Научи ме пак да виждам и да мога,
научи ме да летя
и всичко - бъдещо и минало със теб да споделя.
Покажи ми звездите,
покажи ми нощта
и дай заедно с мене
име на есента.
Сложи край на моето търсене,
сложи край на затвора ми,
и обагри ти душата ми,
дай ù ти израз
и цвят,
и размах.
Направи ме равна със тебе и достойна за мен.
И тогава аз моля те, моля те – люби се със мен.
Промени ме,
изпълни ме,
ОЖИВИ МЕ
и дай ми очи,
за да видя света,
както го виждаш и ти.
Тогава, тогава –
нарисувай със думи наш’та съдба,
изпълни живота ми с красота –
ПРОЧЕТИ МИ ЛЕКЦИЯ ЗА ЛЮБОВТА!
© Слън-Чо Todos los derechos reservados