Продавачката на плодове
Продавачката на плодове
галеше слънцето
върху свойта количка
и цялата светеше,
като изпечена праскова.
Раменете ù, с цвят на манго,
гладко потръпваха
и беше пълна пазвата ù
със узрели пъпеши.
Ръцете ù
разголваха плода,
разтваряха го
с дългите си пръсти.
Семената избухваха
и се слепваха с кожата.
Сокът потичаше
в устните.
Жената бе захапала плода -
и той я вкусваше.
© Ели Деянова Todos los derechos reservados