19 мар. 2009 г., 01:19

Продавачката на плодове 

  Поэзия
550 0 2

 

 Продавачката на плодове

 

Продавачката на плодове

галеше слънцето

върху свойта количка

и цялата светеше,

като изпечена праскова.

Раменете ù, с цвят на манго,

гладко потръпваха

и беше пълна пазвата ù

със узрели пъпеши.

Ръцете ù

  разголваха плода,

разтваряха го

  с дългите си пръсти.

Семената избухваха

         и се слепваха с кожата.

Сокът потичаше

в устните.

 

Жената бе захапала плода -

и той я вкусваше.

© Ели Деянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??