76/Аз мойте мисли ще изкажа,
за този допингов контрол.
И мисля, че ще ви покажа,
че минусите му са бол!
За мене тази надпревара,
е безсмислица престара,
трошене само на пари,
без капка бонуси, уви!
Света е пълен със илачи...
Кажи ми как ще разбереш
ти, кой от тях те прави свеж
и кой ще стане твой палач.
Кой допинг още не открит,
ще те подпали със кибрит!
77/И всичко в тази надпревара,
се хвърлят хора и пари
и в тази битка много стара,
дошла от първите ни дни,
се включват „его”, страст и сила
и днешния размер добила!
И в битките за този свят,
такива хитрини вървят.
И няма кой да ги пребори!
И няма сила да ги спре!
Велики хора и царе,
държат със туй да са добре
и персонално и в отбори.
Увлечени в такъв контрол
сме стигнали до произвол!
78/Натикани сме в мъртви хватки.
Изгарят спортните звезди!
На никога ума не чатка,
че с тез забрани не върви!
Аз знам, че всички шампиони,
не стават само със бонбони
и който друго ви твърди,
на Правдата ще навреди!
И глупавата надпревара,
която до днес с нас върви,
ще трябва да се прекрати!
Ненужна е! Да се разкара!
Объркан във лекарства зли,
Човекът сам се съхрани!
79/Спортистите се двойно тровят,
Не само с допинг. И с „метла”!
И доброволно всичко правят,
да скрият лошата следа!
Веднъж да станат великани
след туй да нямат и забрани...
А туй е здраве и пари.
Корупция със туй върви!
Две науки се тука бият,
Подтикнати от интерес!
Абсурда във това е днес!
Престъпници така се крият!
И в този най-порочен кръг
нещата ни се настанят!
© Hristo Slavov Todos los derechos reservados