31.01.2017 г., 11:32 ч.

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
393 0 0

76/Аз мойте мисли ще изкажа,

за този допингов контрол.

И мисля, че ще ви покажа,

че минусите му са бол!

За мене тази надпревара,

е безсмислица престара,

трошене само на пари,

без капка бонуси, уви!

Света е пълен със илачи...

Кажи ми как ще разбереш

ти, кой от тях те прави свеж

и кой  ще стане твой палач.

Кой допинг още не открит,

ще те подпали със кибрит!

 

 

 77/И всичко в тази надпревара,

се хвърлят хора и пари

и в тази битка много стара,

дошла от първите ни дни,

се включват „его”, страст и сила

и днешния размер добила!

И в битките за този свят,

такива хитрини вървят.

И няма кой да ги пребори!

И няма сила да ги спре!

Велики хора и царе,

държат със туй да са добре

и персонално и в отбори.

Увлечени в такъв контрол

сме стигнали до произвол!

 

 

78/Натикани сме в мъртви хватки.

Изгарят спортните звезди!

На никога ума не чатка,

че с тез забрани не върви!

Аз знам, че всички шампиони,

не стават само със бонбони

и който друго ви твърди,

на Правдата ще навреди!

И глупавата надпревара,

която до днес с нас върви,

ще трябва да се прекрати!

Ненужна е! Да се разкара!

Объркан във лекарства зли,

Човекът сам се съхрани!

 

 

79/Спортистите се двойно тровят,

Не само с допинг. И с „метла”!

И доброволно всичко правят,

да скрият лошата следа!

Веднъж да станат великани

след туй да нямат и забрани...

А туй е здраве и пари.

Корупция със туй върви!

Две науки се тука бият,

Подтикнати от интерес!

Абсурда във това е днес!

Престъпници така се крият!

И в този най-порочен кръг

нещата ни се настанят!

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??