15 jul 2023, 8:03

Прокажен 

  Poesía
245 2 1

С честност в тоя свят, аз не успях.
Лъжовни хора, мен ме победиха.
Не искам да съм точно като тях.
Хамелеоните отдавна оцветиха
кожата си , за да са добре.
Но кой на многоцветните прилича?
Дъгата също има цветове
и многоцветна, всеки я обича...
Моят цвят е пътят на честта.
Чест обаче в приказките има.
Горчи от неизплакана сълза...
Боли от ненамерената рима.
Но как лъжа да сходя със прогрес?
И как прогрес да пази чистотата?
Сега слугува се на интерес,
а интересът клати... красотата.
Мълчи и ехото набраната воня.
Честно пак ще пробвам да ви кажа:
Не я научих пустата лъжа!...
Сега от честност вече съм прокажен...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ПЪТЯТ
    Вървя по пътя, не съзнавам накъде.
    Усещам, камъни пробождат моите нозе.
    И клони подло удрят моето лице,
    защот' очите гледат звездното небе.

    Ти накъде си тръгнал? - Себе си аз питам...
    Живееш ли на този свят?
    Не ме мъчете! - искам да извикам!
    Но чуват ли ме моите звезди?...
Propuestas
: ??:??