3 mar 2008, 13:57

Прокрустово ложе 

  Poesía » Civil
2333 0 24
 

 Прокрустово ложе

 

 

 

       Прокруст е прякор на атинския разбойник - великан Дамаст.

       Той подлагал  пътниците на изпитание - дали ще съвпаднат

        с размера на неговото  т. нар. Прокрустово ложе.

       При липса на съвпадение, на по-високите режел краката,

        а по-ниските разтеглял.

 

 

 

Разпъваме се всеки божи час,

стърчащите в тълпата подравняваме...

А причината дълбоко е във нас!

Със другите не се съобразяваме...

 

 

Душите ни разяжда метастазата -

"Прокрустовото ложе" на омразата...

 

        

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??