Пролет
С дъх на люляци и на зюмбюли
пътища ухаят все по-свежо.
С вкус на ябълки и дюли
чезне погледът в метежност.
С топъл дъжд по сетивата
наслаждавам се на топлий ден,
сред мириса приятен на житата,
в сянката на слънцето вглъбен.
И лястовица прехвръкна една,
устремена към залеза със полет.
И бавно потръпва земята, едва,
в прегръдките на нова пролет.
© Християн Todos los derechos reservados
с обич, Християн.