Пролет
Пролет иде над света
и дръвчетата разцъфват.
Малки пъпчици набъбват,
пукат се от тях цветя.
Всичко се събужда пак от сън.
Хубаво и шарено е вън.
Меца лапа си медец,
а пчеличките сбират прашец.
Пролетта с одеждите си златни,
с песните си топли и приятни,
разбужда семенцата
и вика нас, децата.
Кокичето първо я чува
и дворовете ни краси.
Слънчо отгорее се смее,
а небето се синее..
2009 год.
Стилияна Страхилова – 6 клас
© Ученици Todos los derechos reservados