Пролетта - това е жива красота,
нежна, бяла и прекрасна като любовта.
Дървета в красиви бяло-розови премени
са вплели клони като влюбените-замечтани.
Тревата свежа и зелена, наблизо поток шуми,
в миг смрачи се и започна да ръми.
Дъждът окъпа и дървета, и цветя,
а най-благотворен той бе за майката земя.
През облака пробиха слънчеви лъчи
и капките превърнаха се в стъклени звезди.
Спря дъждът, запяха птичките сега,
лъчите слънчеви рисуваха ДЪГА.
Фонтан от цветове под небесната синева,
една прекрасна многоцветна арка,
щастливи влюбени целуваха се под дъгата ярка.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados