26.03.2013 г., 23:02 ч.

Пролет 

  Поезия » Друга
671 1 4

Пролетта - това е жива красота,

нежна, бяла и прекрасна като любовта.

Дървета в красиви бяло-розови премени

са вплели клони като влюбените-замечтани.

Тревата свежа и зелена, наблизо поток шуми,

в миг смрачи се и започна да ръми.

Дъждът окъпа и дървета, и цветя,

а най-благотворен той бе за майката земя.

През облака пробиха слънчеви лъчи

и капките превърнаха се в стъклени звезди.

Спря дъждът, запяха птичките сега,

лъчите слънчеви рисуваха ДЪГА.

Фонтан от цветове под небесната синева,

една прекрасна многоцветна арка,

щастливи влюбени целуваха се под дъгата ярка.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??