28 mar 2016, 8:31

Пролет 

  Poesía » Del paisaje
500 1 12

Разпусна си косите пролетта
и побеляха паркове, градини,
разхубави се старата гора,
видяла лоши и добри години.

 

И върнаха се птиците от юг
в гнездата си, сезонно опустели.
Светът отново е прекрасно друг,
различен и изпълнен с птичи трели.

 

И хората забързани вървят:
изглеждат пролетно щастливи,
с надежди да се променят;
по-истински да бъдат и по-живи,

 

когато покрай тях живот кипи
и всичко устремно се подмладява.
И някаква надежда ги крепи,
че всичко лошо в зимата остава.
24. 03. 2016 г.
Русе

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??