Пролет, здравей!
Полет на птици в
синьо небе - птичите песни
радват всяко сърце.
Първи цветя - пробили снега -
срамежливо ме гледат.
Обичам да ги бера -
от гората - най са вълшебни!
Диша Земята - пробудила
снага - зеленей!
Хората -дано се усмихнат -
време е вече! Пролетно
слънце пече.
Хвърлете семето на надеждата -
да узрей! Орете, че Земята
отдавна копней... върнете ù вярата!
Тя може без нас, но ние - не!!!!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados
Честит Международен ден на поезията!
Стихът ти дарява оптимистично пролетно настроение!
Пожелавам ти все така вдъхновено да твориш поезия и само
сбъднати мечти да пеят щастливо в дните ти! Бъди!