16 ago 2023, 14:53

Пролетен ангел 

  Poesía » Filosófica
169 3 1

ПРОЛЕТЕН АНГЕЛ

 

Всеки луд има собствен светия,

който тайно за него се грижи.

Нейде – знам – че и моят се крие –

необръснат, опърпан, безкнижен.

 

Малко смотан, но чистосърдечен,

той нозете среднощ ми умива

и с любов на вселенски предтеча

ми разказва, че вън е красиво.

 

Че калта по паважите съхне –

утаено кафе върху дъно,

щом напука под жаркото слънце –

ще ухае на пролет, ще съмне.

 

Небосводът щом лъсне сатенен,

сноп кристални лъчи ще разсипе,

за да видя – с криле уморени,

как се връщат ята от Египет.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на всички, които ще спрат за малко ту.
    Не са ми нужни дежурни коментари или оценки.
    Бъдете.
Propuestas
: ??:??