13 abr 2021, 11:38

Пролетен глашатай 

  Poesía » Para niños
800 4 16

Пернат певец съм и художник,
не нося четка и триножник,
а с песен всичко съживявам
и горски кът раззеленява.

 

Прогонвам мразовита зима,
мечтание в сърцето имам.
Концертите ми щом следите,
по-леко дишат ви гърдите. 

 

Надежда нова аз вещая,
на пролетта съм глашатаят.
Извивам сладкогласни трели
свободен и извън предели.

 

На славно име се наричам,
и музиката ме обича.
С любовен зов леса огласям,
вестта за нов живот донасям.

© СК Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Горска пролет »

7 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??