15 abr 2011, 13:45

Пролетна сватба 

  Poesía » De amor
829 0 4

Зелено, колко е зелено

Полето с мирис на надежда.

Като невеста пременено,

щастливо в тоя миг изглежда.

 

Воали пролетни дървета

в косите му красиво вплитат.

Женихът Слънце лудо свети

и бели гълъби долитат.

 

На сватбата сватбари буйни,

стъкмени с гиздави премени,

отпиват тежко вино руйно,

че не остава много време -

 

Полето ще се съедини с Небето,

ще легне при невестата си Слънцето.

През лятото ще се роди детето -

на благодатната пшеница зрънцето.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??