Пролетно настроение
Аз мислех, че идваш,
а ти си дошла,
за ръката с надежда
и с кокиче в ръка.
Тревата пак никне
сред бетон и сред кал,
дори днес жълтее
минзухар - разцъфтял.
Замина си зимата -
стар график и стилист.
Чака лятото зноят -
нов сезон - поривист.
Есента е красива,
но какво от това?
Отново вън тичат
други малки деца.
Сутринта е щастлива.
Вечерта - без тъга.
Пролетта ми намигна.
Аз разбирам това
и отивам на среща -
с една малка мечта.
Wali (Виолета Томова)
© Виолета Томова Todos los derechos reservados