15 abr 2016, 20:45

Пролетно сиво 

  Poesía » De amor
746 2 7

Животът  в мене бавно се завръща,
да ме освободи от тежко бреме.
Но гледа строго. И намръщен е - 
сърдит ми е от доста време.
Че дълго нищо не ме радваше.
Отдавна от сърце не съм се смял.
Без теб забравих как се правеше...
След теб въобще не съм живял.
Не съм ти обещавал приказка,
не съм ти обещавал храм.
Не съм ти обещавал бъдеще,
но бях готов да ти ги дам.
Ти просто не повярва в себе си.
Ти не повярва в нас. И в мен.
Заложи да нахраниш егото си - 
поиска ме опитомен.
Сега е късно, вече няма връщане,
а и от миналото ни боли.
И ние вече не сме същите - 
със тебе се разминахме, уви.
Аз ще забравя за очите ти
и как пропадах дълго в тях.
За думите и за мечтите ни,
които да последвам не посмях.
Знам, казват, времето лекувало.
Навярно... ала днес боли.
Навън е пролетно, разцъфнало,
а вътре в мен е сиво. И вали.
Но въпреки това, кокичета
покълват в тази самота.
А заедно със тях надеждата,
че идва и във мене пролетта.
И пак ще бъдат цветни дните ми.
И шарен пак ще е света.
Търпение, момче, търпение...
Ще победиш със него любовта.

 

                                                           14.04.2016

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??