5 feb 2008, 9:58

Пролетта ли избра? 

  Poesía » De amor
551 0 4
 

ПРОЛЕТТА ЛИ ИЗБРА?

 

Пролетта ли избра за раздяла?

Този толкова хубав сезон!

Спри, почакай, недей си отива!

Чуй от мен този вечен закон.

 

Ненаписан в книгите мъдри,

но в сърцата човешки вграден.

Отстоял на вековните бури,

от любов и от нежност роден.

 

Според него, щом пролет настъпи

трябва всички да бъдем добри

и след дългите, зимните нощи,

пролетта да посрещнем с мечти!

 

Със мечти за живота настъпил

във цветя, във дървета, в треви.

Със венеца от пролетни билки

да лекуваме свойте души.

 

Да сме двама през цялата пролет,

да даряваме с нежност света.

И да търсим в птичите песни

лабиринт, свързващ наш`те сърца.

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??