ПРОЛЕТТА ЛИ ИЗБРА?
Пролетта ли избра за раздяла?
Този толкова хубав сезон!
Спри, почакай, недей си отива!
Чуй от мен този вечен закон.
Ненаписан в книгите мъдри,
но в сърцата човешки вграден.
Отстоял на вековните бури,
от любов и от нежност роден.
Според него, щом пролет настъпи
трябва всички да бъдем добри
и след дългите, зимните нощи,
пролетта да посрещнем с мечти!
Със мечти за живота настъпил
във цветя, във дървета, в треви.
Със венеца от пролетни билки
да лекуваме свойте души.
Да сме двама през цялата пролет,
да даряваме с нежност света.
И да търсим в птичите песни
лабиринт, свързващ наш`те сърца.
© Иван Иванов All rights reserved.