14 jun 2018, 0:46

Прометей 

  Poesía
303 0 2

Клечка кибрит –
нито пламъкът стигна до вас, 
нито кибритопродавачката
успя да се стопли...
Векове съм прикована 
на тази скала. 
Късам всеки ден 
на парчета душата си –
искрометни изгарят 
във въздуха 
и нахалост
този огън пилея.

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??