Jun 14, 2018, 12:46 AM

Прометей 

  Poetry
312 0 2

Клечка кибрит –
нито пламъкът стигна до вас, 
нито кибритопродавачката
успя да се стопли...
Векове съм прикована 
на тази скала. 
Късам всеки ден 
на парчета душата си –
искрометни изгарят 
във въздуха 
и нахалост
този огън пилея.

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??