14 июн. 2018 г., 00:46

Прометей 

  Поэзия
314 0 2

Клечка кибрит –
нито пламъкът стигна до вас, 
нито кибритопродавачката
успя да се стопли...
Векове съм прикована 
на тази скала. 
Късам всеки ден 
на парчета душата си –
искрометни изгарят 
във въздуха 
и нахалост
този огън пилея.

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??