Объркан, шумен, страшен,
плашещ е отвънка животът.
Откога ли светът в тишината
на звездите не се е потапял?
Долита ехо от звън на кинжали.
Колко ли века дула са гърмeли?
Колко светли умове са живели!
В пръстта гният велики идеали.
Животът днес е уж по-удобен,
но е и зловещо непредсказуем.
Не, не е днес по-човечен светът,
брат за брата все още е враг зъл.
Нещо ни липсва, нещо отнемаме,
все за нещо на съседа завиждаме.
За да си зъл, притворен, завистлив,
не е нужна чест, а ум и нрав гневлив.
Доброто в бразда от болка се посява,
пои се, огрява се с любов търпелива.
Не зная дали нещо да променя мога
освен смирено да извися волята своя?
Самадхи
18. 02. 2017 г.
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados