13 may 2023, 23:01

Прошка се дава, прошка се взема 

  Poesía » Parodias
197 1 2

Дойде ли Тая с косата

никога не дава отсрочка,

с един замах в тъмата

на всичко слага точка.

 

Купища злато не ще е спрат

щом дошла е за душата човешка,

щом определила е точно денят

Тя не ще направи грешка.

 

Каквито и мерки да вземе

за спасение свое човекът,

безсмислено е, дошло ли е време,

часовникът спрял е, не цъка.

 

Тогава прошка се дава

и се взема за последен път,

човекът тръгва спокоен тогава

по начертания от Нея път.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за поздрава, Таня! Радвам се, че ти е харесал стиха! Бъди жива и здрава!
  • Хубав стих!
    Поздравления!
Propuestas
: ??:??