5 mar 2009, 6:20

Прощален танц 

  Poesía
492 0 4

Прощален танц

 

Една жена
в съня ти се явява
и в бяла светлина
две думи-камък изговаря.
Танцува нощем тя
и пее с меден глас,
с изящна лекота -
един прощален танц.
С косите от смола
и мраморно лице,
със поглед диамант
влиза в твоето сърце.
В очите й бушуват клади
искаш в тях да изгориш,
но разкървените й длани
не знаеш как да доближиш.
Една жена в съня ти
протрива своите нозе
със стъпките познати
по лунното небе.
Тя сякаш в теб е цяла...
И цяла е недостижима.
И нежно пак запява,
свлича тънка пелерина.
Но не разбираш този глас
(някой думите откраднал)
Не стигаш този танц -
сърцето й студено е отдавна
.

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??