13 ago 2010, 23:30

Просто аз 

  Poesía » Otra
803 0 4

Не съм красавица от лъскаво списание

и не блестя, ни с чар, ни с остроумие...

Смущавам се от нечие внимание, и да, чувствителна съм

често до безумие.

 

Аз просто съм една жена обикновена,

като стотици други по света,

и не мечтая да съм център на вселена -

живея кротко в свойта самота.

 

Не съм прекрасна,  лунна фея

и много често имам уморен и жалък вид,

Аз просто като другите живея в моя малък свят със сив и скучен бит.

 

И много често си седя сама с зареяната мисъл надалече

в компания с изстинало кафе,

цигарата, догаряща в пепелника  пълен вече...

 

Тогава си припомням тихо аз как честичко ми казват :

- О, колко си капризна, своенравна и ината!

Те виждат всичко през своята си призма,

опитват се да ровят в сърцето ми, в душата.

 

Да! Знам. - За някои съм вечна веселячка,

изпълнена с ирония хаплива,

безгрижна, лекомислена дивачка,

с шегите неуморни, вечно жива.

 

За други съм съмнително създание,

изпълнено с разбиране абсурдно, уж тиха,

но с коварно подсъзнание,

изпълнена с  прикрити чувства бурни...

 

И всеки мисли, че животът ми е лек,

седя си и по цели дни  с  пръсти щракам,

не знаят те, че за душата си аз нямам лек

не вярвам в нищо аз и нищичко не чакам!

 

Живея без мечти, живея ден за ден,

изпълнена със самота и болка глуха.

Да! Слушам само разума студен,

защото вече само той владее таз обвивка куха!

 

Раздадох всичко! Нищо нямам аз!

Душата ми е празна, няма чувство, мисъл.

Сърцето ми мълчи, то няма глас,

Животът ми е пуст, лишен от смисъл!

 

 За някой може би пресилено звучи

изповедтта горчива на душата, но

истина е че сърцето ми мълчи,

самотна съм дори и сред тълпата.

 

И чувствам вечната умора ,

студено ми е  а съм потисната

И въпреки това не искам аз от никой нищо, хора!

Съчувствие не търся и разбиране не искам!

 

 

 

 

© Марина Късметлийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ясно; то и зодията донякъде разказва...
  • Хубави пишеш!!!
    И този стих ми хареса!!!
    Поздрави!!!
  • Абе както разбирам от стихотворението - не си чак и вода ненапита. Ха-ха. Най-важното е, че си откровена. Поздрави!
  • Много силен стих, като че всичко насъбрало се, се е изляло тук!!!
    Носи много голям емоционален заряд, вълнуващ!!!
Propuestas
: ??:??