20 nov 2021, 14:52

Пространствено-времева бъркотия 

  Poesía » De amor
390 3 0

ПРОСТРАНСТВЕНО-ВРЕМЕВА БЪРКОТИЯ

 

Мигове, секунди, часове,

дни, минути, хилядни безбройни,

космоси, пространства, светове,

хора, личности, лица нестройни…

 

Всичко се разбърква и мени

спрямо твоята от мен далечност:

щом си с мен, за миг отлитат дни,

щом далеч си, стотните са вечност!...

 

Ти отиваш някъде в безброя

и след теб изчезва и покоят.

 

(Всичко се разбърква, щом те няма!)

 

Миговете стават часове,

космоса прелива се в минути,

дните стават плътни светове,

а стените са вълни раздути.

 

(Всичко се разбърка, шом си тръгна!)

 

Ери хукнаха – освирепели,

стотните закретаха – столетия,

нямаше предишните предели…

И объркан, бродех аз – проклетия…

 

(Всичко бе разбъркано без тебе!)

 

Дните бяха образи безлични,

образите – окъсели дни,

атомите – времена циклични,

вековете – цели планини…

 

***

 

Щом отново ти до мен застана,

всичко подреди се може би,

може би в главата ми пияна

стихнаха ужасните борби?!...

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??