27 sept 2018, 0:06

Просяк 

  Poesía
360 0 3

                ПРОСЯК

 

На светофара ме пресрещна

момченце малко, протегнало ръчичка

и промълви, очите свело.

 -Чичко, дай паричка !

 

И рекох му,

   -О миличък прощавай!-

Парички в себе си не нося,

държавата ни скапана, душичко

принуди ме и аз да прося.

 

Да прося работа и здраве,

за децата ми - наука,

а казват ми че съм Европа

и к,во от туй ?- Като съм тука!

 

Приведох се, погалих му главата

-Недей да плачеш ти сега!

Че все е по-добре да просиш,

от колкото да си слуга!

 

                                         09.04.2001г. Весо

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??