Като просяк скитам
в свят на пошлост и безволност,
познал що е то - любов, тъга и волност.
Искам да виждам надалеч,
а не да гледам себеподобни как се изяждат.
Искам да живея, а не да съществувам,
искам и да помагам, но не на теб -
а на скитниците, като мен.
Много любов на този свят,
но малко пари, за да си я купиш.
Много тъга навред сред нас
и жалост без пари я пазаруваш.
Мога да говоря, но няма какво да кажа,
мога да разкажа, но дали ще се намери слушател
за просяк, скитащ в живота.
© СуЗинКа АшоВа Todos los derechos reservados