5.05.2009 г., 15:47 ч.

Просяк 

  Поезия » Друга
763 0 1

Като просяк скитам

в свят на пошлост и безволност,

познал що е то - любов, тъга и волност.

Искам да виждам надалеч,

а не да гледам себеподобни как се изяждат.

Искам да живея, а не да съществувам,

искам и да помагам, но не на теб -

а на скитниците, като мен.

Много любов на този свят,

но малко пари, за да си я купиш.

Много тъга навред сред нас

и жалост без пари я пазаруваш.

Мога да говоря, но няма какво да кажа,

мога да разкажа, но дали ще се намери слушател

за просяк, скитащ в  живота.

 

 

© СуЗинКа АшоВа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??