Прънчо
Беше Прънчо във гората,
видя нов път към цветята.
Гледаха го те в захлас,
не бяха го виждали до този час.
* * *
Във водата сладка
тръгна на разходка.
А лилията така ухае,
започна Прънчо да нехае.
* * *
Прънчо се напери,
подуши цветята бели.
Тутакси се той затича,
няма повече да срича.
© Тихомир Георгиев Todos los derechos reservados