22.01.2014 г., 19:15 ч.  

Прънчо 

  Поезия » За деца
590 0 0

                                     Прънчо

 

                      Беше Прънчо във гората, 

                      видя нов път към цветята.

                      Гледаха го те в захлас,

                      не бяха го виждали до този час.

        

                                   *       *       *

        

                      Във водата сладка 

                      тръгна на разходка.

                      А лилията така ухае,

                      започна Прънчо да нехае.

 

                                  *       *        * 

 

                      Прънчо се напери,

                      подуши цветята бели.

                      Тутакси се той затича,

                      няма повече да срича. 

                                   

© Тихомир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??