9 abr 2017, 10:49

Птица в необята 

  Poesía » Otra
226 1 5

За Цветница

 

И пак е твоя празник днеска.

Не съм аз мигнал от нощеска,

за да го чакам този ден,

защото празник е за мен.

Поднасям ти хиляда китки -

събрал съм ги от маргаритки.

Поднасям ти ги от сърце

със треперещи пред теб ръце.

И този ден сега щастлив е,

и той за мене податлив е

на радост даже до възбог

със цветен пролетен залог.

И здраво да е твойто име

във пролет, лято, есен, зиме.

А пита ли ме някой пак

и как се казваш, мила, как?

На празничната топла пита

ще пише ясно: Маргарита!

Че ти си цвят между цветята

и моя птица в необята.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??