4 ene 2014, 18:52

Puor les unis ames 

  Poesía » De amor
590 0 1

Puor les unis ames

 

Искаш ли да полетиме двама в синевата?!

Искаш ли да бъдем птици, идващи от юг?!

Ах, синеока е нощта и русокоси са житата,

когато ти си с мен, когато сме един до друг!

 

А месецът трепти над розовата вечер,

възкачва се на своя звезден трон!

И летен полъх, с плясък на крило отсече

една звезда, от нощния шапрон...

 

И пътят вие се край люляци и ниви,

докосват го в безкрая алени лъчи…

а двамата вървим и влюбени, и тъй щастливи!

Ах, святи сме и свята е нощта пред сродните души...

 

2011 г.

© Александър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??