18 jun 2008, 12:05

Пурпурни сълзи 

  Poesía » Otra
1903 0 40
Разля се зад хълма
стопеното Слънце.
Убодох го с поглед,
а беше красиво.
Във алено пламна
преди да се стъмни
и кротко си легна
в леглото, сънливо.
По миглите блеснаха
залезни лампи
и в огън обагриха
черните краища.
Тъгата се спусна
надолу, по рампите.
Белязана с болка.
Безумна и плашеща.
В очите ми слязоха
слънчеви пурпури.
Съвсем капковидно.
Подобно сълзи.
Изглеждаха тъжни
и още по-хубави.

Сега, като плача -
небето гори.

© Елица Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??