2 jun 2019, 15:30

Пясъчен 

  Poesía » De amor
502 2 0

Създавам те по мисъл и по памет, 

за да докажа, че те има някъде. 

Защото си ми нужен и ми липсваш,

ще те нарисувам от пясък!

 

Започвам щрих по щрих 

с овала на лицето ти, 

с трапчинките , брадичката, усмивката, 

извивката на веждите, 

носа ти и очите морско сините.

 

Вълнувам се. 

Докосвала съм всяка твоя гънка, 

гърба, ръцете, мускулите на рамената, 

чак до връхчетата на косата

и по-нататък,

още по-нататък. 

 

Накрая ще направя твойта аура. 

Реална мога да я нарисувам. 

В нюанс на синьовиолетово, 

със алено-червено над главата. 

 

И ще съвпада с всяка твоя клетка,

завършека на моето творение. 

Ще бъде пясъчен. 

Безмълвно пясъчен, 

но точно и напълно като тебе. 

Не мога да му дам

единствено душа.

 

🖤

*** ***

© Десислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??