Зрънце от пясък в дланта си държа.
Нищо и никаква песъчинка
от вековна скала и вятър родена.
От онези , които създават
брегове на море, на река,
дюни от вълната солена...
Или безбрежни пустини,
където сухотата ражда миражи,
а керваните на душите ни
търсят оазиси сини....
Песъчинка нищо и никаква!
Зрънце от пясъчен свят.
Частица от мимолетно детство,
в което бъдещи архитекти градят
на брега дворци и палати.
Невинно сриват стени
и отново строят
пясъчни кули чудати…
А когато пораснат,
от романтичен пясък оплитат въже
и впрягат в него крилати мечти.
Не сме ли това аз и ти?
Влюбени вървим по брега
и стъпките като сянка ни следват.
С поредна приливна вълна
без следа потъват, изчезват…
Заедно вървим
в света многолик.
а в него - блаженство от утопии…
Животът ни е просто сол и миг.
По дланите рани кървят
от безброй безплодни опити
юздите пясъчни да хванем.
А щом го обуздаем
от милионите песъчинки,
от житейските бури,
и сълзи от радост, от тъга,
ще се роди отново скала̀.
В нея няма да потъват стъпките.
И няма да рухва нашия замък!
Ще останат в завѐт добрите дела,
щом написали сме ги на камък.
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados