Жаден бръмбар хищно пие късен цвят
с представа,че обядва у Лукул !
Нехае той , че свити на пашкул
отдавна братовчедите му спят!
Че утре ще завият зли фъртуни
и че светът ще падне подкосен
под злите зимни хали и съвсем
цветът ще стане лукс на този свят!
Че всички ще се скрият по гнезда и дупки
където са натрупали храна,
и че мнозина ще заспят дълбоко - без преструвки
до първите лъчи на пролетта...
Мнозина вече Южен курс поеха,
мнозина други - по бърлогите сумтят !
А нашият герой - упорно пие ,
представяйки си че е цар на този Свят!
© Момчил Манов Todos los derechos reservados