30.04.2018 г., 21:52 ч.

Първият Поет 

  Поезия » Философска
644 1 1

Жаден бръмбар хищно пие късен цвят

с представа,че обядва у Лукул !

Нехае той , че свити на пашкул

отдавна братовчедите му спят!

 

Че утре ще завият зли фъртуни

и че светът ще падне подкосен

под злите зимни хали и съвсем

цветът ще стане лукс на този свят!

 

Че всички ще се скрият по гнезда и дупки

където са натрупали храна,

и че мнозина ще заспят дълбоко - без преструвки

до първите лъчи на пролетта...

 

Мнозина вече Южен курс поеха,

мнозина други - по бърлогите сумтят !

А нашият герой - упорно пие ,

представяйки си че е цар на този Свят!

 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??