Хубавее нашата Родина!
Магистрали я опасват вред.
Вижте! От година на година
бързо движи тя напред.Напред!
И народът си запява ведро
от доброто свое битие.
Спряха далаверите на едро,
евтино е всяко питие.
Знаят всички да четат и пишат.
Вдигат се заводите безброй.
Всичките свободно вече дишат -
никой не надига своя вой.
Всички до един сега са здрави...
Болниците са едно бижу.
Нервите ни още са корави.
Радваме се, Боже, без табу.
Няма вече хора безработни,
а заплатите са на ниво.
Пенсиите даже са страхотни
и ги дават вече на кило.
Няма вече беднотия, драги!
Без убийства, без бесилките...
Няма вече драматични саги.
Расне броя на родилките.
Не остана ни един престъпник
ненаказан - чувам - от съда.
И спокойно ходи всеки пътник,
а не помним и глада.
Във селата пък е най- спокойно -
лягат всички без перде.
Хората живеят си достойно -
няма - знам го - кой да ги краде.
Възхитен от станалото чудо,
се събудих рано сутринта.
С намерението вече лудо
съчиних за тебе песента.
Тя се пее само в днешна дата.
Нищо...ама нищо не съм крил.
Таз е, Боже, моята отплата
днес за първия ден на април.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Съгласен съм с теб! Поздрави и хубав ден!