1.04.2017 г., 13:11 ч.

Първоаприлска песен 

  Поезия » Хумористична
243 1 4

Хубавее нашата Родина!

Магистрали я опасват вред.

Вижте! От година на година

бързо движи тя напред.Напред!

И народът си запява ведро

от доброто свое битие.

Спряха далаверите на едро,

евтино е всяко питие.

Знаят всички да четат и пишат.

Вдигат се заводите безброй.

Всичките свободно вече дишат -

никой не надига своя вой.

Всички до един сега са здрави...

Болниците са едно бижу.

Нервите ни още са корави.

Радваме се, Боже, без табу.

Няма вече хора безработни,

а заплатите са на ниво.

Пенсиите даже са страхотни

и ги дават вече на кило.

Няма вече беднотия, драги!

Без убийства, без бесилките...

Няма вече драматични саги.

Расне броя на родилките.

Не остана ни един престъпник

ненаказан - чувам - от съда.

И спокойно ходи всеки пътник,

а не помним и глада.

Във селата пък е най- спокойно -

лягат всички без перде.

Хората живеят си достойно -

няма - знам го - кой да ги краде.

Възхитен от станалото чудо,

се събудих рано сутринта.

С намерението вече лудо

съчиних за тебе песента.

 

Тя се пее само в днешна дата.

Нищо...ама нищо не съм крил.

Таз е, Боже, моята отплата

днес за първия ден на април.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Йонка! Радвам се на коментара ти!
    Съгласен съм с теб! Поздрави и хубав ден!
  • Никола браво.тази творба трябва да я прочете всеки.Къде отиде този лукс, та стои само в стиховете.Благодаря ти че имах възможността да го прочета.
  • Честито и на теб Ес и
    Благодаря за коментара! Поздрави!
  • Честит празник на шегата, Никола! Прекрасен стих по повода си сътворил! Поздрави!
Предложения
: ??:??