6 jun 2021, 12:54

Път към Съдбата 

  Poesía » De amor
142 0 0

 

Път към Съдбата

                   на С...

... и почва Дългото пътуване

към теб, и към онези Истини,

с които цял Живот общуваме

и като него са: единствени...

 

Животът ми ще мине в път

с посока – теб и „неизвестното“

и дните да ми дотежат

не бих склонил да диря „лесното“...

 

И все пъувам през нощта,

но нямам сън и през деня

по пътищата на Света

мечтите си да приютя́...

 

Но всяка крайна гара – знам

покой ще бъде относителен

и тръгвайки на път оттам

ще търся „изходът“ спасителен...

 

Край мен – във търсене на бряг

ще са крайпътните дръвчета –

„Не се ли уморихте в бяг,

но все към нищото, момчета?...“

 

Ритмично тракат колела́

надбягвам  вятъра в мъглата –

и чувам властен глас: „Ела́!...

Ела́ и настигни Съдбата..“       06.06.2021.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??