24 sept 2011, 19:52

Път във любовта 

  Poesía » De amor
580 0 0

Високо, високо, там във небето, 
перести облаци по гърба му лазят
и ласките лунни, предвидени за полето,
със небрежност на палавници безсъвестно газят.

Лице красиво във нощта тъгува,
в тъмното е опряло буза до стената.
Във мечти омайни за бъдещето плува
и слуша как съседът свири Лунната соната.

Лицето чака звезди на небосклона да се появят.
Със тях сериозно му се иска то да поговори...
Не е ли време те във любовта, пътят му да осветят?
Ако трябва, даже може за това и да поспори.


Rygit

© Ригит Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??