Ти си въгленче жар в тъмнината.
Ти си залез - с топли очи.
Ти си звездна дъга над съня ми
с пътечка от влюбени думи.
Ти си тихия бриз на сърцето.
Ти си утрото грейнало в мен.
Ти море си, с най-бурните приливи,
с дъх на обич и волен копнеж.
Ти тъга си ми - с белези в тъмното.
И сълза, скрита в капчици спомен.
Ти си зрънце любов и тревожност.
Ти си минало, настояще и бъдеще.
Ти си поглед - събличащ незримото.
Ти си шепот отвъд тишината.
Ти си Тайнство, заченато в дните ми –
като вечност ... в която съм жива.
© Дочка Г Todos los derechos reservados