ПЪТЕКА ОТ МЪЛНИИ
Адреси, квартири...
Поредният дом.
Съдбата ми - кърпена.
В черни чували.
Пътека от мълнии.
Сянка на гном.
А дните - погребани.
Мъртви кавали.
Конфети от патос.
Препъващ се звук.
Начупени спомени.
Стръмна надежда.
Сънят ми - премазан.
От думата-чук.
Озъбена ножица.
Чужди кроежи.
Погрешен сценарий.
Запушен комин.
Оголени корени.
Вестник, квартира...
Дъхът ми - в чувала.
Последен. Един.
Животът ми - с маска.
... И звън на секира...
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados
Благодаря ви сърдечно: Али и Елена!