Всички вие - оставилите отпечатък в моето сърце,
всички - живеещи под едно небе,
за вас пиша тези думи...
Всички съм обичала
и всички сте били специални,
пред вас душата си съм събличала
и съм обличала приятелства реални.
Смеха и сълзите ваши в стъкленица събирам,
спомени, тайни в класьори нареждам.
От всичко това силно се опивам
и собствените си мисли забравям да подреждам.
С мъка аз посрещам този ден,
който за разлъка
от Бог е отреден.
Но случва се това в живота -
срещаш хора, разделяш се с тях,
макар и с голяма неохота
и с мъничка доза страх.
Всеки един от вас
сложил е своята щипка „захар" у мен,
независимо дали е бил 1-ви или 12-ти клас,
в душата ми е той спотаен.
Със всеки един от вас съм имала своя спор,
но в крайна сметка всичко свършвало се е
и продължавали сме като отбор.
Мислейки си, осъзнавам -
аз толкова богатство съм изгубила,
във вас признавам
много неща не съм долюбила.
За време нямам право аз да моля,
невъзможно е, а може би ненужно,
трудно се заличават следите на пороя,
особено, ако на някой нещо му е гузно.
Много неизказани неща имам с много от вас,
ще останат те така, даже и след нас.
Идеята е да започнем в нова утопия,
която не е задължително да продължава повече от час.
Преди бяхте много - огромна тълпа,
сега ви няма, дори и във съня.
Приличахте на пъстроцветна дъга,
която има само няколко тона сега.
Да, те са неземни
и смисъла мой съставляват,
но не ги ли грози съща опасност -
във миналото мое да влязат?
Не зная - това съдбата ще покаже,
но и на тях, и на вас,
вашата минала, настояща или бъдеща приятелка,
тоест Аз,
иска възхищението и благодарността си да изкаже,
прошка да поиска на онези, които е наранила
и съжалението си към тези, които е заменила.
Безименно, някак монолозно
се лее моето обръщение към вас,
но смятам за претенциозно
да съобщя имената ви на глас.
Ако вие отпечатък сте оставили,
значи моят също е оставен.
С надеждата, че не сте ме забравили,
ще чакам среща втора на този лист поизоставен.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=48703098
© Габи Todos los derechos reservados